Billån och bilfinansiering - Biltorget.se

På denna sidan har vi samlat information om billån. Du hittar även länkar till de finansiella institut / banker som erbjuder billån i Sverige.


Om billån

Köper du en nyare bil idag så kommer du antagligen att finansiera ditt köp med ett billån. Ofta så kan bilhandlaren erbjuda dig finansiering via en finansiär som de har avtal med. Du kan även köpa bilen via en finansiering som du har ordnat själv.

De flesta billån idag brukar vara av typen Annuitetslån. Ett annuitetslån är en låneform där månadskostnaden är fast över hela låneperioden. Det betyder att du i början av låneperioden betalar mer ränta och ammorterar (betalar av) mindre, för att i slutet av låneperioden ammortera mycket och betala lite ränta.

När du tar ett billån måste du lägga 20% i så kallad handpenning - du kan alltså bara låna upp till 80% av bilens värde.

Om du har en inbytesbil vars värde överstiger storleken på en eventuell kvarvarande finansiering får du räkna det överskjutande beloppet som handpenning.


Länkar till banker / finansiärer som erbjuder billån

Här följer en lista med länkar till företag som erbjuder billån till privatpersoner.

Jämförelsesajter gällande billån

Konsumenternas - Vägledning om bank och försäkring

Konsumenternas webbplats är ett samarbete mellan Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Biltorget.se - © Bildelsbasen AB - Friskrivning innehållsmässiga fel - Översikt