Bilförsäkringar - Biltorget.se

På denna sidan har vi samlat information om bilförsäkringar. Du hittar även länkar till de försäkringsbolag som säljer och förmedlar bilförsäkringar i Sverige.


Om bilförsäkringar

Alla bilar som rullar ute på vägarna behöver en bilförsäkring. Försäkringen är till för dig och dina medtrafikanter om en olycka skulle hända. Här följer lite informatiom om de olika försäkringstyperna som finns:

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring ersätter personskador samt vissa skador på annans egendom. Enligt lagen är man tvungen att ha en trafikförsäkring om bilen är i bruk.

Trafikförsäkringen kan vara lämplig om din bil är av äldre årsmodell.

Halvförsäkring

En halvförsäkring täcker det mesta som kan hända, förutom vagnskador. Exempel på vanliga delar i en halvförsäkring är brand, glas, stöld av fordon & utrustning, räddning och rättsskydd. Dessutom ingår alltid en trafikförsäkring i halvförsäkringen.

Halvförsäkringen kan vara lämplig om din bil är lite äldre.

Helförsäkring

En helförsäkring täcker allt som halvförsäkringen täcker och dessutom får du även ersättning för vagnskador. Oavsätt vem som orsakar skadan på din bil kan du alltså få skadan lagad och du behöver endast betala självrisken.

När du köper en ny bil får du oftast en vagnskadegaranti. Vagnskadegarantin ersätter vagnskadeförsäkringen och det räcker alltså med halvförsäkring under tiden som vagnskadegarantin gäller.

Helförsäkringen är lämplig om din bil är av nyare årsmodell.


Länkar till försäkringsbolag

Här följer en lista med länkar till försäkringsbolag som försäkrar bilar.

Biltorget.se - © Bildelsbasen AB - Friskrivning innehållsmässiga fel - Översikt