Information för bilhandlare


Vision

Biltorget.se bibehåller inriktningen att enbart visa bilar från förbundsanslutna bilhandlare och nu även auktoriserade märkesåterförsäljare för att värna om den seriösa bilhandeln. Sajten består av en snabb och användarvänlig sökmotor samt verktyg för bilhandlare som underlättar såväl för inköpare som säljare av bilar.

Biltorgets fördelar

Det finns ett flertal starka fördelar för er som bilhandlare att visa sina bilar på www.biltorget.se.

 • Rättvis marknad - Faktorer som kvalité och garantier tas sällan med i beräkningarna när kunden letar bil och jämför
  priser. Därför blir biltorget.se den självklara marknadsplatsen för bilhandlare som vill konkurrera på lika villkor.
   
 • Prishjälpmedel - Hur ligger en Volvo V70 2004 prismässigt? Är den intressant som inbytesbil? Hur lång är liggtiden?
  Hur många liknande bilar finns till salu på biltorget.se just nu?
  Alla dessa frågor kan vi hjälpa er att besvara. Ni väljer mellan att göra en snabb bedömning eller analysera priserna ner till minsta möjliga nivå med våra avancerade verktyg inne i administrationssystemet på biltorget.se.
   
 • Tekniska uppgifter - Biltorget.se har en koppling till Bilfakta som kopplar omfattande tekniska uppgifter som
  exempelvis bränsleförbrukning, bränsletyp, karosstyp, antal dörrar, bilskatt, besiktning m.m.
  Abonnemang hos Bilfakta krävs.
   
 • Statistik varje vecka - Via e-post får ni statistik gällande biltorget.se generellt och även er egna statistik. En presentabel PDF finns att skriva ut för att använda vid interna möten. Ni får veta föregående veckas antal sökningar, visningar av fordon och antalet nyinkomna fordon. Därefter listas Topp5 bland de nyinkomna modellerna, vilka modeller som sålts bäst och de populäraste fabrikaten och modellerna att söka på. Söktrenderna för vilka modeller som ökat mest i intresse och vilka bilar som är långliggare.
  Er egen statistik visar lagerstorlek, antal visningar och procentsatsen av lagret som blivit visat. Även lagervärde, medelpris, medelliggtid och antal sålda och nyinkomna fordon visas. Era långliggare avslöjas och långliggarna i samma län. Med hjälp av statistiken kan ni vidta åtgärder för att få sålt bilar och undvika ta in bilar som markanden är “mättad” på.
   
 • Förmånligt pris - Lång erfarenhet av bilbranschen, kunniga och effektiva utvecklare resulterar i att biltorget.se kan
  erbjuda många nyttiga tjänster till ett lågt pris. Vi tål att jämföras!
   
 • Ständig utveckling - Biltorget.se är en sida som ständigt utvecklas och förbättras med nya funktioner för både besökare och bilhandlare. Det gör att besökarna alltid har en anledning till återbesök.
   
 • Flexibilitet - Har ni förslag på tjänster som underlättar ert arbete som bilhandlare? Hör genast av er så kommer våra utvecklare se över ert förslag.

Visa era bilar på Biltorget.se
För er bilhandlare som är förbundsanslutna eller auktoriserade ÅF kan nu testa på Biltorget.se gratis till den 30/6 -08 utan förbindelser!

Funktioner

Visa bilar
Visa obegränsat antal bilar på biltorget.se.
Egna objekt på er hemsida
Ha en anpassad sökmotor från biltorget.se med era bilar på er egna hemsida. Vid förfrågan levererar vi även sökmotor för er som har flera filialer och vill ha alla företagets bilar i samma sökmotor.
Annonsmodul
Visa era utvalda bilar på er egna hemsida. Modulen skapas i biltorget.se’s internsystem där ni väljer ut vilka bilar som ska visas och färgval för anpassning till er hemsida. Därefter genereras koden som ni lägger in på valfri plats på er hemsida.
Gruppsida
Bilhandlare som bildat en grupp för att ha en gemensam hemsida för era bilar, exempel på indelning: region och/eller märkes-ÅF.
Statistik
 • Lagerstatus - Se er lagerstatus med uppgifter om antal bilar, värde, medelpris och medelliggtid under föregående vecka och förändringar som skett. Se även rapport under 8 veckors tid.
 • Fordonsvisningar - Diagram som visar en månad av företagets fordonsvisningar. Diagrammet visar även om besökarna är från samma län som företaget.
 • Värdering - Se antalet liknande fordon som finns i lager i hela biltorget.se, medelpris och liggtid (dagar) fördelat över årsmodell som er bil/ev. inbytesbil har. Jämför med bilar på externa bil- & värderingssidor med hjälp av en enkel länk. Använd er av registreringsnumret eller fyll i manuellt. På så sätt får ni information om hur intressant bilen är och en hjälpande hand när det gäller värdering. Observera att statistiken enbart bygger på bilar från auktoriserade bilhandlare.
Utskick
En gång i veckan skickar biltorget.se er aktuella statistik via e-post. Statistiken finns även i PDF-format.
Prisskylt*
Alla era bilar som finns i biltorget.se har automatiskt en prisskylt i PDF-format som ni kan använda er av. Mot engångskostnad finns möjlighet till grafisk anpassning.
Skapa VDN
Skapa varudeklarationer på era bilar. Fyll i bilens registreringsnummer och börja bocka i och skriv in uppgifter. Därefter är ni bara ett knapptryck från att ha skapat en VDN i PDF-format som ni kan dela ut i bilhallen och som visas på biltorget.se.
Lägg till bilar
I internsystemet kan ni med hjälp av Bilregistret enkelt lägga till, ändra, ta bort fordon samt lägga till bilder och fylla i kompletterande information som: vinterdäck, servicebok, svensksåld, alla servicar utförda, antal ägare, nästa besiktning, paketutrustning samt ibockningsrutor för de vanligaste utrustningarna samt skriva in objektinformation.
Import av filer
Biltorget.se tar emot lagerfiler och bilder. För de bilhandlare som saknar lagringsprogram finns funktionen i internsystemet. Internsystemet kan även användas till komplettering av information och bilder.
SMS
Få SMS till vald mobiltelefon vid intresseanmälan på bil. SMS är f.n kostnadsfritt.
Företagsinfo
Kontaktuppgifter, hemsideadress och ert lager visas på biltorget.se. Märkestillhörighet, logotyp, kartlänk, vägbeskrivningsfunktion visas i branschregistret fbt.se som är ihopkopplat med biltorget.se.
fbt.se - Branschregister
Sajten fbt.se är Bildelsbasen ABs samlingsportal för fordonsbranschen där besökarna kan använda fria sökord och därigenom finna era bilar. I internsystemet kan branschtillhörigheter som t ex bil-, däck- & karosseriverkstad väljas in för att få exponeras på fbt.se och i stora sökmotorer som Google.se.
Biltorget.se - © Bildelsbasen AB - Friskrivning innehållsmässiga fel - Översikt